Sendviči se mogu nazvati najčešćom vrstom doručka i međuobroka, koji, nažalost, nije uvijek zdrav.
Predlažemo da upotrijebite konstruktor iz ovog članka – uz njegovu pomoć možete sastaviti zdravi sendvič.
Kruh
Kao osnova sendviča prikladan je kruh od cjelovitog zrna, heljdinog, raženog kruha, kruha od različitih vrsta žitarica ili riže i kukuruza.
Povrće
Zdrav sendvič mora sadržavati povrće. Izbor je velik: kolutići crvenog luka, krastavci, rajčice, razno lisnato povrće (npr. kelj, špinat, iceberg, romaine), avokado, svježe tikvice, rotkvice.
Zelenilo
Još jedan sastavni dio zdravog sendviča koji se neće taložiti kao salo na bokovima i bokovima je zelje. To može biti kopar, peršin, cilantro, bilo koje mikrozelenje.
Protein
Ne zaboravite unositi dovoljno proteina. U tome će vam pomoći kuhana ili poširana jaja, humus, paštete, kavijar bakalara, štuka, losos, losos, pasta od maslina, haringa, slabo slana riba, jezik, pečena govedina, tvrdi sir.
Ranije smo vam rekli kako zamijeniti masnu, slatku i slanu hranu tijekom dijete.