Kako kuhati turske vermicelli: stavite tavu na stranu – mnogi ljudi ne znaju ovaj recept

Mnogi ljudi su navikli podcjenjivati ​​vermicelli: ovaj prilog često se povezuje sa studentima i neženjama.

No, tjesteninu možete skuhati tako da će i izbirljivi gurmani biti oduševljeni.

Na primjer, možete pripremiti jelo u orijentalnom stilu, a napustiti klasično kuhanje u tavi, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Kako kuhati vermicelli na turski

Kao što ste vjerojatno već pogodili, govorimo o prženju tjestenine u tavi. Morat ćete uzeti potrebnu količinu tjestenine.

Nakon toga odaberite kvalitetnu tavu, lagano je zagrijte i poslažite tjesteninu u jednom sloju. Ovo vrijeme prženja je dvije minute. Ne zaboravite miješati.

rezanci
Fotografija: Pixabay

Tek nakon toga dodajte vodu. Preporučljivo je koristiti kipuću vodu. U ovoj fazi jelo se soli i dodaju začini.

Kuhajte s poklopcem, ali ne smije biti potpuno zatvoren. Važno je da vlaga ispari.

Nakon toga potpuno maknite poklopac i pecite vermicelle dok od vode ne ostane ni traga.

Zatim dodajte mali komadić maslaca i pokušajte ga što ravnomjernije rasporediti.

Ranije smo govorili o tome što gurmani dodaju u šalicu kave za okus.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki