Mnogi ljudi su navikli podcjenjivati vermicelli: ovaj prilog često se povezuje sa studentima i neženjama.
No, tjesteninu možete skuhati tako da će i izbirljivi gurmani biti oduševljeni.
Na primjer, možete pripremiti jelo u orijentalnom stilu, a napustiti klasično kuhanje u tavi, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Kako kuhati vermicelli na turski
Kao što ste vjerojatno već pogodili, govorimo o prženju tjestenine u tavi. Morat ćete uzeti potrebnu količinu tjestenine.
Nakon toga odaberite kvalitetnu tavu, lagano je zagrijte i poslažite tjesteninu u jednom sloju. Ovo vrijeme prženja je dvije minute. Ne zaboravite miješati.
Tek nakon toga dodajte vodu. Preporučljivo je koristiti kipuću vodu. U ovoj fazi jelo se soli i dodaju začini.
Kuhajte s poklopcem, ali ne smije biti potpuno zatvoren. Važno je da vlaga ispari.
Nakon toga potpuno maknite poklopac i pecite vermicelle dok od vode ne ostane ni traga.
Zatim dodajte mali komadić maslaca i pokušajte ga što ravnomjernije rasporediti.
Ranije smo govorili o tome što gurmani dodaju u šalicu kave za okus.