Neke domaćice, u principu, ne dodaju sodu u pripremu za palačinke.
Vjeruju da je ova komponenta beskorisna.
Postoji i mišljenje da čak i mala količina sode može loše utjecati na okus palačinki. To je pogrešno mišljenje, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju BelNovosti u području kuhanja. Ali stvarno morate uvesti sodu što je točnije moguće.
Koje nijanse vrijedi zapamtiti?
Soda se može dodati u bilo koje tijesto za palačinke: ovo pitanje nije fundamentalno. Međutim, vrijedi razumjeti da će u nedostatku kiselih komponenti u sastavu proizvoda soda biti beskorisna. Stoga ćete morati unijeti malu količinu octa.
Domaćice koje pripremaju tijesto na kefiru često rade isto: ocat daje gotovo potpunu garanciju da će palačinke narasti.
Sodu bikarbonu (poput octa) možete dodati izravno u zdjelu sa smjesom i odmah promiješati.
Nema potrebe dodavati veliku količinu sode. Dvije trećine male žlice na pola litre samog tijesta bit će sasvim dovoljno.
Ranije smo govorili o tome što možete dodati čaši vode kako biste poboljšali okus.