Kako pravilno koristiti sodu pri pravljenju palačinki: ne znaju sve domaćice

Neke domaćice, u principu, ne dodaju sodu u pripremu za palačinke.

Vjeruju da je ova komponenta beskorisna.

Postoji i mišljenje da čak i mala količina sode može loše utjecati na okus palačinki. To je pogrešno mišljenje, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju BelNovosti u području kuhanja. Ali stvarno morate uvesti sodu što je točnije moguće.

Koje nijanse vrijedi zapamtiti?

Soda se može dodati u bilo koje tijesto za palačinke: ovo pitanje nije fundamentalno. Međutim, vrijedi razumjeti da će u nedostatku kiselih komponenti u sastavu proizvoda soda biti beskorisna. Stoga ćete morati unijeti malu količinu octa.

Domaćice koje pripremaju tijesto na kefiru često rade isto: ocat daje gotovo potpunu garanciju da će palačinke narasti.

tijesto
Fotografija: © Belnovosti

Sodu bikarbonu (poput octa) možete dodati izravno u zdjelu sa smjesom i odmah promiješati.

Nema potrebe dodavati veliku količinu sode. Dvije trećine male žlice na pola litre samog tijesta bit će sasvim dovoljno.

Ranije smo govorili o tome što možete dodati čaši vode kako biste poboljšali okus.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki