Kako kuhati gulaš kao u vrtiću: detaljan recept s istim okusom

Gulaš pripremljen po ovom receptu savršeno ide uz pire krumpir, a okusom se nimalo ne razlikuje od onoga što se servira u vrtiću.

Stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je detaljne upute za kuhanje.

Jelo se sastoji od sljedećih sastojaka:

  • 1 kg svinjskog mesa;
  • 1 mrkva;
  • 200 ml vode;
  • 1 žlica kiselog vrhnja;
  • 1 žlica paste od rajčice;
  • 1 žlica brašna;
  • 2 lista lovora;
  • sol – po ukusu;
  • biljno ulje – za prženje.

Meso narežite na sitne i tanke komade i prepržite u tavi, ne zaboravite posoliti.

Svinjetina
Fotografija: © Belnovosti

Za to vrijeme u vodi razmutite kiselo vrhnje i pastu od rajčice. Dobiveni dresing treba uliti u poprženo meso i tu dodati brašna.

U tavu za pečenje stavite mrkvu koju ste prethodno nasjeckali na ribež.

Ostaje samo posoliti, promiješati i poklopiti tavu poklopcem.

Gulaš dinstajte na laganoj vatri oko sat vremena dok svinjetina ne omekša, zatim stavite na prilog i možete poslužiti.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti umak za rolnice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki