Gulaš pripremljen po ovom receptu savršeno ide uz pire krumpir, a okusom se nimalo ne razlikuje od onoga što se servira u vrtiću.
Stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je detaljne upute za kuhanje.
Jelo se sastoji od sljedećih sastojaka:
- 1 kg svinjskog mesa;
- 1 mrkva;
- 200 ml vode;
- 1 žlica kiselog vrhnja;
- 1 žlica paste od rajčice;
- 1 žlica brašna;
- 2 lista lovora;
- sol – po ukusu;
- biljno ulje – za prženje.
Meso narežite na sitne i tanke komade i prepržite u tavi, ne zaboravite posoliti.
Za to vrijeme u vodi razmutite kiselo vrhnje i pastu od rajčice. Dobiveni dresing treba uliti u poprženo meso i tu dodati brašna.
U tavu za pečenje stavite mrkvu koju ste prethodno nasjeckali na ribež.
Ostaje samo posoliti, promiješati i poklopiti tavu poklopcem.
Gulaš dinstajte na laganoj vatri oko sat vremena dok svinjetina ne omekša, zatim stavite na prilog i možete poslužiti.
Prethodno smo vam rekli kako napraviti umak za rolnice.