Osam bakinih trikova koji stvarno djeluju

Vaša baka možda nije imala internet da traži najbolje metode za liječenje bolesti, ali je znala kako olakšati bol svojoj obitelji materijalima koje je imala po kući. Možda ne znamo djeluje li raspetljavanje doista, ali za mnoge lijekove naših djedova znanstveno je dokazano da ublažavaju bol uzrokovanu mnogim jednostavnim bolestima.

1. Hladnoća
Prema istraživanju objavljenom u časopisu Chest, bakina pileća juha može sadržavati brojne tvari s blagim protuupalnim svojstvima koje bi mogle pomoći u smanjenju simptoma prehlade. Osim toga, toplina može pomoći u smanjenju začepljenosti povećavajući protok sluzi.

2. Bol u grlu
Možda nije najukusnija stvar, ali baka je bila u pravu: slana voda može ublažiti grlobolju, prema klinici Mayo. Također, studija objavljena u American Journal of Preventive Medicine otkrila je da grgljanje čak može pomoći u sprječavanju infekcija gornjih dišnih puteva.

3. Opekline
Baka je uvijek imala svježeg mlijeka u kuhinji, a vrlo je vjerojatno da i vi imate tu naviku. “Proteini mlijeka djeluju protuupalno”, kaže Arielle Kauvar, direktorica New York Laser & Skin Care i klinička profesorica dermatologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta New York. “Spustite ručnik u zdjelu s mješavinom jednakih količina mlijeka i vode. Stavite obloge na to područje 10-15 minuta”, savjetuje.

4. Mučnina
Napravite čaj tako da potopite kriške svježeg đumbira u kipuću vodu. “Dodajte malo smeđeg šećera i popijte za ublažavanje mučnine”, kaže akupunkturist Jeff Gould.

detaljno pročitajte sljedeće savjete na ourlife.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki