Recept za boršč uvelike ovisi o kulinarskoj tradiciji usvojenoj u određenoj regiji.
Stoga se brojne komponente nalaze u nekim formulacijama, a odsutne u drugima.
Na primjer, neki vjeruju da u boršč treba uključiti slatku papriku i rajčicu, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.
Jesu li ovi proizvodi neophodni?
Zapravo, ne biste trebali uvoditi ovo povrće ako nemate takvu želju. Nisu uključeni u popis potrebnih komponenti.
Međutim, ovi proizvodi imaju svoje neosporne prednosti.
Rajčice, primjerice, lako mogu zamijeniti pastu od rajčice i pružiti ugodnu kiselost i željeni okus. Stoga se mogu uvesti prilikom pripreme prženja.
Ali paprika jednostavno ima ugodan okus, pa može postati izvrstan naglasak u poznatom jelu.
U svakom slučaju, kulinarski eksperimenti mogu vam koristiti.
Ranije smo govorili o tome kako pravilno koristiti sodu bikarbonu prilikom pravljenja palačinki.