Došlo je ljeto i donijelo radost vrtlarima i ljetnim stanovnicima. Prije svega, ozelenjavanje usjeva koji obećavaju da će vas zadovoljiti dobrom žetvom.
Među njima, mnogi, naravno, imaju zeleni luk. Ali neke domaćice imaju sljedeće pitanje: kako duže sačuvati ove darove zemlje.
Da, možete ga sitno nasjeckati i zatim zamrznuti. Međutim, nakon ovog postupka luk može djelomično izgubiti aromu, pa čak i strukturu.
Istina, ova pojava je vjerojatna samo ako se proizvod pošalje u zamrzivač vlažan.
Druga je stvar kada luk temeljito osušimo, nasjeckamo i zamrznemo, pa smrznutog dodamo u jelo. U ovoj situaciji sve će biti divno.
U isto vrijeme, postoji još jedan način, koji domaćice sve više favoriziraju.
Metoda je vrlo jednostavna i učinkovita: luk pripremamo u staklenke koje, kao i poklopce, treba prethodno sterilizirati.
Za 1 kg nasjeckanog mladog luka uzmite žlicu soli, 100 ml rafiniranog biljnog ulja i žlicu octa (9%).
Sve ovo dobro izmiješati, pa zbiti u staklenke. Čuvat ćemo ga u hladnjaku.
Preporuča se dodavanje salatama, no savršen je i kao dodatak prvim i drugim jelima.
Prethodno su imenovana 3 idealna lipanjska gnojiva za rajčice.