Savršen doručak: kako pripremiti najfiniji omlet-sufle – ukusan za 10 minuta

Mnogi ljudi nikada ne uspiju skuhati pahuljasti omlet.

No postoji jedan mali trik koji će jelo svakako učiniti prozračnim.

Dakle, bjelanjke je potrebno odvojiti od žumanjaka i dobro istući.

Dobit ćete “oblak” iz kojeg će nastati najfinije jelo pod nazivom “omlet-soufflé”.

Stručnjakinja u području kulinarstva mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekarica četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, ispričala je kako pripremiti ovu deliciju.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Omlet-soufflé recept

Uzmite dva kokošja jaja. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

Posudu sa žutim dijelom proizvoda za sada ostavite sa strane.

Ali bjelanjcima dodajte jednu žličicu šećera u prahu.

Istucite ovu viskoznu masu. Ali ne pjenjačom. Morate koristiti mikser.

Proces se mora nastaviti sve dok se ne pojavi prilično gusta zračna masa sa stabilnim vrhovima.

Vratiti u žumanjke. Posolite ih i izbijte vilicom.

Zatim sjedinite bijelu i žutu masu. Izmiješajte dobivenu bazu, ali vrlo pažljivo.

Kao rezultat, dobit ćete smjesu koju je potrebno prebaciti u zagrijanu tavu, u koju je prethodno uliveno malo biljnog ulja.

Napunjenu posudu pokrijte poklopcem, smanjite vatru i pričekajte 4 minute.

Zatim skinite poklopac, okrenite omlet, vratite poklopac na mjesto i zagrijte jelo još par minuta.

Ukupno trajanje izrade jela bit će oko 10 minuta.

Bit ćete ugodno iznenađeni nježnošću i prozračnošću gotovog omleta.

Ranije su gurmanima govorili kako kuhati piletinu na židovski način.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki