Zašto neki kuhari dodaju led u kotlete?

U posljednje vrijeme sve češće možete čuti da se u kotlete uvode apsolutno neočekivane komponente.

Neki, primjerice, poboljšavaju kvalitetu jela od svinjetine mljevenim cimetom i malo šećera.

Drugi dodaju pahuljast i sočnost pilećim kotletima koristeći svježi sir. Ipak, druge domaćice dodaju rajčice u bilo koji mljeveni kotlet za sočnost.

No, ne koriste svi led, objašnjava kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti.

Koje su prednosti korištenja ove komponente?

Kako se pokazalo, led ima posebnu funkciju. Uz njegovu pomoć mesno jelo postaje vrlo mekano, sočno, pahuljasto i ukusno.

kotleti
Fotografija: Pixabay

Led se mora uvesti u zdrobljenom obliku.

Komponenta se šalje prije formiranja samih kotleta.

Ali postoji još jedna opcija za uvođenje komponente.

Da biste to učinili, morate podijeliti led na male kockice i poslati jednu od njih na svaki kotlet. Ove dvije metode imaju mnogo obožavatelja.

Što se tiče učinkovitosti, oni su identični: definitivno možete zaboraviti na suhoću kotleta.

Ranije smo govorili o tome kako možete kuhati turske vermicelli bez upotrebe tave.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki