Tjestenina, pizza i lazanje: kako pravilno podgrijati ova jela da ostanu ukusna

Tjestenina, pizza i lazanje popularna su talijanska jela koja su osvojila srca milijuna ljudi diljem svijeta.

Ova su jela posebno ukusna odmah nakon pripreme, dok zagrijavanjem često gube svoju ukusnost.

Srećom, stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, rekla nam je kako pravilno zagrijati ova jela i na taj način sačuvati njihov okus i teksturu.

Zalijepiti

Preporuča se zagrijati tjesteninu s umakom u mikrovalnoj pećnici, ravnomjerno ga rasporediti po površini tanjura. Kako bi jelo ostalo sočno, pokrijte posudu poklopcem prikladnim za mikrovalnu pećnicu i ostavite uređaj da radi 3-4 minute na 50% snage. Ako u tjestenini ima puno umaka, bolje ju je zagrijati na štednjaku u tavi.

Pizza

Ovo talijansko jelo treba zagrijati u suhoj tavi od lijevanog željeza – samo zagrijte tavu i na dno stavite kriške pizze. Površina od lijevanog željeza ravnomjerno zagrijava jelo zadržavajući hrskavu koricu. Držite pizzu na štednjaku dok se sir ne počne topiti, a umak vruć.

Pizza
Fotografija: © Belnovosti

Lazanje

Za lazanje je bolje koristiti pećnicu. Posudu prekrijte folijom i zagrijte na 160°C. Nekoliko minuta prije vađenja lazanja maknite foliju kako biste dobili hrskavu koricu.

Ranije smo vam rekli kako pravilno kuhati ukusnu pileću juhu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki