Kako čistiti uši bebama: ukratko – nikako

Pedijatri, a potom i otorinolaringolozi, u svojoj praksi često se suočavaju s posljedicama koje uzrokuje nepravilna higijena uha kod dojenčadi.

Neki od problema nastaju zbog zanemarivanja higijenskih postupaka, ali mnogo više nastaje zbog pretjeranog djelovanja roditelja.

Odgovor na pitanje kako očistiti uši bebi je ukratko ovakav: nikako.

Njega je potrebna isključivo za uho, koje treba prati na potpuno isti način kao i svaki drugi dio tijela i naravno obrisati nakon kupanja. Ne zaboravite da pregib iza uha treba očistiti, stoga ga redovito i temeljito perite.

Što učiniti s viškom ušnog voska i vodom zarobljenom unutra?

Dječja olovka
Fotografija: © Belnovosti

Da bismo odgovorili na ovo pitanje, vrijedi zapamtiti da je ušni kanal kod djece strukturiran drugačije nego kod odraslih: kratak je s blago izraženim zavojima.

To znači da voda, kao i višak voska, sama napušta ušni kanal, bez ičije intervencije.

Potrebno je samo ukloniti višak voska iz uha. Da biste to učinili, bit će vam potrebni pamučni štapići posebno dizajnirani za dječje uši, čije zadebljanje sprječava da se štapić gura dublje nego što je potrebno.

Vaši pokreti trebaju biti zamašni – iznutra prema van.

Ranije smo vam rekli zašto trebate čitati djeci naglas.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki