Zbog upotrebe tvrde vode u kuhalu se pojavljuje kamenac.
Postoji mnogo načina da se riješite čvrstih naslaga.
Međutim, većina tih metoda uključuje korištenje “kemije” i prilično su složene.
Srećom, postoji jedan brz i siguran način.
Govorimo o korištenju… jabuka. Točnije, kora od jabuke.
Ispostavilo se da ti ostaci voća sadrže spojeve koji su izvrsni u uklanjanju kamenca.
Kako očistiti kamenac iz kuhala za vodu pomoću jabuka
Uzmite kore od dvije jabuke i bacite ih u kuhalo za vodu. Napunite koru litrom čiste vode.
Stavite kuhalo za vodu na štednjak i uključite vatru.
Čim voda zavrije, smanjite vatru: voda treba kuhati još pet minuta.
Nakon toga isključite plamenik i pričekajte nekoliko sati.
Zatim ispraznite kuhalo za vodu i isperite ovaj proizvod. Najvjerojatnije, nakon završetka postupka, od kamenca neće ostati ni traga.
Važna točka: životni hak s korom jabuke može se koristiti samo za metalne i emajlirane čajnike. Nema smisla čistiti električni kuhalo na ovaj način.
Ranije smo vam rekli kako pravilno oprati ručnike kako biste im vratili mekoću.