Mnogi građani jako vole heljdinu kašu – kako u “čistom obliku”, tako iu kombinaciji s drugim proizvodima, na primjer, mesom, ribom i povrćem.
Međutim, postoje namirnice koje se ne preporučuju konzumirati zajedno s heljdom, jer takav “tandem” predstavlja opasnost za tijelo.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, govorila je o tome što su ti “neprijatelji”.
Jedan od proizvoda koji nije kompatibilan s heljdinom kašom je mlijeko. Mogu biti problemi za tijelo, iako neki ljudi dodaju i šećer u kašu s mlijekom.
Nema potrebe jesti heljdu i kokošja jaja u isto vrijeme. U protivnom postoji opasnost od mučnine, žgaravice, proljeva i nadutosti.
Stručnjakinja ističe: ovom kombinacijom tijelo se dodatno opterećuje, a ono ponekad ne može izdržati.
Ne preporučuje se jesti heljdinu kašu s divljim češnjakom. U protivnom postoji opasnost od probavnih problema.
Usput, nisu sva pića prikladna za heljdu. Na primjer, stručnjaci ne preporučuju piti ga s čajem ili kavom.
Činjenica je da ti topli napitci sadrže antioksidativne spojeve, a oni ometaju apsorpciju željeza iz žitarica.
Ranije smo vam rekli kako se riješiti specifičnog mirisa kada pirjate kupus.