Nježna i prozračna: kako kuhati ukusnu pitu od banane u tavi – ne morate uključiti pećnicu

Ako mislite da možete kuhati ukusnu pitu samo u pećnici, onda se varate.

Ova vrsta ukusnog jela može se pripremiti na štednjaku.

Govorimo o najfinijoj piti od banane, čiji je recept podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Recept za pitu od banane

Uzmite duboku posudu i u nju razbijte jedno jaje.

Tamo dodajte prstohvat soli i 80 grama granuliranog šećera.

banane
Fotografija: © Belnovosti

Također je poželjno koristiti sastojak kao što je vanilin šećer (1 žličica).

Pjenjačom temeljito “obradite” sadržaj posude.

U dobivenu smjesu dodajte mlijeko (150 ml), brašno (150 grama), prašak za pecivo (1 žličica) i suncokretovo ulje (3 žlice).

Nakon ponovnog miješanja dobit ćete tijesto za buduću pitu.

Zatim morate pripremiti banane. Dvije oguljene voćke narežite na kriške.

Dobivene komade stavite na dno posude za pečenje, dobro namazane maslacem.

Prethodno pripremljenu podlogu od brašna prelijte preko sastojka banane.

Stavite posuđe na plamenik i uključite posljednji.

Pitu treba kuhati na laganoj vatri, poklopljenu, pola sata.

Krajnji rezultat je ukusan desert koji je mekan i prozračan.

Prethodno je kulinarskim stručnjacima rečeno kako pravilno koristiti sodu pri pripremi palačinki.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki