U SSSR-u je ovo jelo bilo na svakom stolu: legendarni recept koji će iznenaditi moderne domaćice danas

Nije tajna da u mnogim obiteljima domaćice redovito koriste recepte koje su prenijele njihove majke i bake.

I to s dobrim razlogom. U većini slučajeva ukućani se ne umore hvaliti ponuđena jela.

I u doba SSSR-a postojala su takva kulinarska remek-djela, bez kojih je bilo teško zamisliti večeru prosječne sovjetske obitelji.

Do danas je preživio legendarni recept koji će iznenaditi ne samo vas, već i sve vaše rođake okupljene za stolom.

Pecivo
Fotografija: Pixabay

Govorimo o takvom jelu kao što su pecivo od svježeg sira s džemom. Kako kažu: i jeftino i veselo.

Evo recepta koji će vam pomoći da se prisjetite okusa Unije koja nam je u povijesti preminula.

Za kuhanje vam je potrebno svježi sir (200 grama), maslac (180 g), brašno (2 šalice), jedno jaje, šećer (50 g), prašak za pecivo (žličica) i džem (200 g).

Krenimo u postupak: izmrvite svježi sir s mekim maslacem i dodajte im jaje i šećer. Zatim tukli mješalicom.

Zatim u smjesu dodajte brašno i prašak za pecivo, premijesite pa podijelite na dijelove, razvaljajte u tanki sloj i izrežite na trokute.

Zatim na rub svakog trokuta dodajte žlicu pekmeza i zarolajte u roladu, stavite na papir za pečenje u lim za pečenje, posipajte peciva šećerom.

Peći u pećnici na 190 stupnjeva. Vrijeme postupka je oko 20-25 minuta.

Ranije smo govorili o još jednom poznatom proizvodu iz SSSR-a, koji je svojedobno bio iznimno popularan.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki