Ne jedete rotkvice ili to činite vrlo rijetko? Odmah ispravite ovu grešku!
Korjenasto povrće svakako uvrstite u prehranu!
Ne radi se samo o svijetlom okusu i ugodnoj sočnosti ove povrtne biljke.
Također je vrijedno uzeti u obzir da su rotkvice vrlo dobre za zdravlje.
Zaljubljenik u ovo korjenasto povrće može odmah dobiti pet pozitivnih učinaka konzumiranjem ovog povrća.
Smanjuje rizik od raka
Rotkvice su izvor flavonoida, spojeva koji smanjuju rizik od raka.
Pozitivno utječe na srce i krvne žile
Konzumiranje rotkvica pomaže u razrjeđivanju krvi, normalizaciji krvnog tlaka i smanjenju razine “lošeg” kolesterola.
Povrće sadrži mnogo kalija, koji ima pozitivan učinak na srce.
Pozitivan učinak na jetru
Prisutnost rotkvica u prehrani pomaže u normalizaciji razine bilirubina. Stanje jetre se popravlja.
Ima pozitivan učinak na kožu
Korjenasto povrće sadrži fosfor, cink i druge komponente koje poboljšavaju stanje kože.
Potiče mršavljenje
Rotkvice su prilično zasitne, unatoč vrlo niskom sadržaju kalorija.
Osim toga, konzumacija povrća pomaže u poboljšanju metabolizma: borba protiv viška kilograma postaje lakša.
Ali valja naglasiti da čovjek može imati koristi od rotkvica samo umjerenom konzumacijom: dovoljno je pet komada dnevno.
Postoje i tegobe kod kojih je česta konzumacija rotkvica nepoželjna (problemi s gastrointestinalnim traktom, štitnjačom). Stoga, prije promjene prehrane, trebate se posavjetovati s liječnikom.
Istina o crvenom čaju već je otkrivena.