U pravilu, pod u kuhinji uvijek pati više nego u drugim sobama.
Tijekom kuhanja može nam se nešto proliti ili ispustiti.
Zbog toga se za kuhinju biraju najotpornije opcije površina. Stoga se mogu prati najpouzdanijim sredstvima.
Koje od njih vrijedi uzeti u obzir?
Ocat
Možda se ova opcija može sigurno nazvati najučinkovitijom. Morat ćete uliti otprilike pet litara vode u kantu za čišćenje. Pokušajte uliti tekućinu toplu.
Nakon toga dodajte samo jednu žlicu octa i krenite s čišćenjem. U pravilu, ni stari zagađivači neće imati šanse.
Sapun s eteričnim uljima
Ovo je također vrlo dobra opcija koja se može sigurno koristiti u kuhinji. Morat ćete samljeti sapun za pranje rublja i uzeti jednu žlicu strugotina. Otopiti ga u maloj količini vruće vode i uliti u glavni volumen tekućine.
Zatim dodajte malu žlicu sode pepela: bit će učinkovitija od sode bikarbone u tom pogledu. Na kraju dodajte pet kapi bilo kojeg eteričnog ulja s antibakterijskim učinkom.
Prethodno smo govorili o tome što se događa kada pomiješate sapun za suđe s pastom i sodom bikarbonom.