Kako poboljšati odnose s odraslom djecom: 5 pravila za roditelje

Za mnoge je roditelje gorući problem uspostavljanja odnosa s odraslom djecom.

U ovom ćemo članku podijeliti pravila kojih bi se trebali pridržavati očevi i majke koji žele poboljšati svoje odnose sa svojim odraslim potomcima.

Promijenite položaj “roditelj” u položaj “odrasli”

Glavna stvar koju morate zapamtiti kada komunicirate sa svojom kćeri ili sinom je da su oni već odrasli, a time i jednaki vama. Što više zapovijedi, savjeta i kritika dajete, to će otpor vaše djece biti jači. Ako želite postići razumijevanje, spustite se na razinu “jednakih” s djecom.

Ne učite djecu kako živjeti i što raditi

Ovakvo ponašanje je ponižavajuće za odraslog sina ili kćer, jer implicira da nisu u stanju sami donijeti pravi izbor i odluku.

Navikni se na ideju da ti nitko ništa ne duguje

Odraslo dijete vam nije dužno pomoći samo zato što ste ga vi rodili i odgojili. On to nije tražio od vas, pa ako ne uspijete odgojiti svoju djecu da budu zahvalna i voljna brinuti se za vas, krivica leži na vama.

Žena
Fotografija: © Belnovosti

Ne kršite tuđe granice

Ne biste trebali žuriti sa savjetima koji nisu traženi – čak i ako pokušavate poboljšati odnose u obitelji svog odraslog djeteta ili mu pomoći u odabiru životnog partnera. Neka djeca sama čine svoje greške, što će ih ojačati i naučiti svjetovnoj mudrosti.

Zaboravite pritužbe

Ponekad se dogodi da nema komunikacije između roditelja i odraslog djeteta zbog starih pritužbi ili podcjenjivanja. Vrijeme je da zaboravimo sve što se dogodilo u prošlosti. Nazovite svog sina ili kćer i pitajte kako su.

Prethodno smo naveli 5 fraza koje će vam pomoći da se pomirite nakon svađe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki