Ljeto, voće i bobice mame, a mnogi su posebno željni jagoda. Ali prilikom kupnje možete kupiti proizvod niske kvalitete.
Kako to izbjeći? Postoji nekoliko točaka koje morate uzeti u obzir ako želite kući donijeti zrele, aromatične i slatke bobice.
Ako pri kupnji jagoda osjetite njihov ugodan miris, to znači da vidite samljevenu bobicu koja raste pod suncem.
Ali najbolje ga je kupiti ujutro – veća je vjerojatnost da ćete ga dobiti svježeg.
Jagode koje su do večeri ležale u posudama će pustiti sok, listovi će uvenuti, pa ćete ih morati odmah pojesti.
Obratite pažnju na izgled: svježe i zrele jagode iste boje (crvene ili kestenjaste), bez plijesni, truleži i udubljenja.
A ako je vrh bobice jedva crven ili čak zelen, to znači da bobica još nije zrela i najvjerojatnije će biti kisela.
Što se tiče veličine i oblika jagoda, oni ovise o sorti i nisu pokazatelj koliko je bobica sočna i slatka.
Prije kupnje preporučljivo je isprobati ponuđene jagode – to će biti vaša individualna odrednica okusa bobičastog voća.
Već smo vam rekli da pladanj s trešnjama ukazuje na to da ih je bolje ne kupovati.