Nisu sve kombinacije hrane bezopasne. Štoviše, neki od njih mogu naškoditi tijelu.
Zatim ćemo vam reći od čega je bolje suzdržati se radi vlastitog zdravlja.
Specifične nepoželjne kombinacije navela je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.
Tjestenina i meso
Vrlo popularna kombinacija među mnogima. Kažu da je ukusno!
To je tako, ali nutricionisti ističu da ako često jedete tjesteninu s mesom, može doći do nadutosti i težine u želucu.
Sir i rajčice
Kiseline sadržane u rajčicama reagiraju s kalcijem koji se nalazi u bijelom siru.
Zbog toga se u zglobovima pojavljuju specifične naslage i zbog toga oni počinju jako boljeti.
Riba i mlijeko
Mlijeko ometa proizvodnju želučanog soka potrebnog za probavu ribe.
Iz tog razloga ova kombinacija dovodi do probavnih smetnji i bolova u trbuhu.
Krompir i meso
Dovodi do težine u želucu. Nutricionisti preporučuju prvo jesti krumpir, a nakon pola sata – meso.
Mlijeko i peciva
Kako je ukusno jesti pecivo s mlijekom! Ali opasno je: postoji velika vjerojatnost da dobijete žgaravicu i fermentaciju u želucu.
Ranije smo vam rekli s čime ne smijete jesti heljdu.