Zašto ljeti ne smijete ostaviti dijete u zatvorenom autu: čak ni na 10 minuta

Na temperaturi od +22 stupnja, beba se počinje osjećati neugodno. Ako se termometar popne iznad +30 stupnjeva, postoji opasnost za zdravlje bebe.

Roditelji trebaju imati na umu da se pregrijavanje i toplinski udar javljaju brzo i neprimjetno.

Ako govorimo o zatvorenoj prostoriji, na primjer, u unutrašnjosti automobila, to se može dogoditi doslovno za 10 minuta: nakon tog vremena, na vanjskoj temperaturi od +27 stupnjeva, temperatura u unutrašnjosti zatvorenog automobila doseže 43 stupnja .

Što učiniti da se dijete ne pregrije

Ako ćete izaći iz auta – makar i nakratko – povedite dijete sa sobom.

Ako je automobil u pokretu, hladi se strujanjem zraka. Ali to ne znači da ne biste trebali pratiti temperaturu u kabini.

Automobili
Fotografija: © Belnovosti

Ima li auto klimu? Toga ga koristiti. U ovom slučaju, bolje je postaviti dječju kolijevku straga, iza vozačevog sjedala, budući da se na prednjem sjedalu beba lako može prehladiti.

Ako auto nema klimu, otvorite prozore do pola – na suprotnoj strani od djeteta. Tako će unutra postati hladnije, a prašina neće letjeti na bebu.

Ranije smo pisali kako reći djetetu o smrti kućnog ljubimca.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki