Svidjet će se i djeci i odraslima: dodajte ovo svježem siru i lonac će ispasti nevjerojatno mekan

Usuđujemo se reći da mnogi vole tepsiju. U neku ruku jedinstveno jelo, jer i djeca i odrasli trebaju dodatke.

Ali to je samo ako je proizvod savršeno pripremljen, kvaliteta je na razini za prste polizati.

Usput, nije teško pripremiti delikatan lonac od najobičnijih sastojaka.

O tome kako to učiniti i što je za to potrebno, govorila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Prema njezinim riječima, proizvodi se stavljaju u kalup veličine 26 puta 22 centimetra.

tepsija
Fotografija: Pixabay

Konkretno, potreban vam je svježi sir s udjelom masti 9% (700 – 750 grama), kiselo vrhnje s udjelom masti 20% (100 grama), šećer (100 grama) i vrećica vanilin šećera.

Trebat će vam i kukuruzni škrob (30 grama), tri jaja, dvije jabuke i šećer u prahu.

Pripremite na ovaj način: u posudi izmiksajte svježi sir, dodajte kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer, jaja, škrob.

Sve to tučemo dok ne dobijemo homogenu masu u čemu će nam pomoći blender.

Masu od skute stavite u pleh obložen papirom za pečenje i na nju dodajte jabuke narezane na komadiće.

Zatim stavite u pećnicu na 1 sat. Temperatura bi trebala biti 180 stupnjeva.

Završna faza: sačekajte da se džezva ohladi i pospite je šećerom u prahu.

Ranije su imenovane namirnice koje se ne smiju jesti zajedno.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki