Svi znakovi i praznovjerja povezani s mačkama: što predstavlja sreću

Mačke su oduvijek smatrane posebnim životinjama. Bili su poštovani u starom Egiptu.

Snagu utjecaja životinja može procijeniti egipatska božica, koja je prikazana u liku gracioznog predstavnika obitelji mačaka.

Danas mnogi ljudi primjećuju čudno ponašanje u ponašanju obiteljskog prijatelja. Neki znakovi o mačkama omogućuju vam da ispravno protumačite upozorenje životinje.

Pozitivni znakovi o mačkama

Ako je mačka kihnula u blizini mladenke na dan vjenčanja, ne biste trebali grditi životinju; to nagovještava sretan i dug obiteljski život.

Za nautičare postoji poseban znak. Uvijek se preporučuje držanje mačaka na brodovima. To će pomoći u izbjegavanju neuspjeha, kao i kobnih slučajnosti. Mačka će također biti korisna u kopnenom domu mornara.

mačka
Fotografija: © Belnovosti

Ako su se oko osobe nakupili manipulatori ili zavidni ljudi, u davna vremena savjetovalo se imati plavooku mačku – ona bi zaštitila vlasnika od neuspjeha i nedaća, a također bi postala osobni amulet i prijatelj.

U Kini postoji dvosmisleno vjerovanje o mačkama. Obično se mačke u ovoj zemlji smatraju simbolom blagostanja i obilja.

Ali nije preporučljivo puštati crne mačke na kućni prag – možete donijeti siromaštvo i neimaštinu. A trobojne životinje u Srednjem kraljevstvu smatraju se simbolom sreće.

U Portugalu vjeruju da ako u kući uopće nema kućnih ljubimaca, onda je stanar škrtac i pohlepna osoba.

U stara vremena bake nisu dopuštale mačkama da leže na stolovima.

Danas suvremenici takvu naviku smatraju znakom povjerenja životinje u svog vlasnika. A bake su vjerovale da tako mačka nekome od ukućana priprema smrt.

Mačke obično osjete nakupljanje energije u kući i ovo mjesto čine svojim najdražim.

Na takvo mjesto ne biste trebali postaviti spavaću sobu ili stol za blagovanje. Na taj način možete izazvati bolest ili siromaštvo.

Ako jedna osoba, posebno djevojka, dobije mačku, dugo neće moći poboljšati svoj osobni život.

Kućni znakovi

Mačka se obično prva pusti u novu ili renoviranu kuću. Vjeruje se da na taj način možete privući dodatno bogatstvo i prosperitet.

Vjeruje se da će brownie biti vjerniji novom ljubimcu ako odaberete boju životinje koja odgovara boji dlake vlasnika.

Vjerovalo se da ako kupite mačku, ona se neće ukorijeniti u kući. Obično su je uzimali iz skloništa, a zauzvrat davali ono što je bilo potrebno ustanovi.

U selima se vjerovalo da je za vrijeme grmljavinske oluje preporučljivo ukloniti mačku iz kuće. U protivnom postoji opasnost od udara groma u vaš dom.

Neki suvremenici smatraju ovaj običaj previše okrutnim i tijekom grmljavinske oluje jednostavno pošalju kućnog ljubimca u kupaonicu ili svlačionicu.

Znakovi o mačkama ovisno o boji

Ako crna mačka prijeđe cestu s desne strane osobe – da zaradi, s lijeve strane – to će uplašiti sreću.

Ako držite mačku u crnoj kući, možete dugo zaboraviti na lopove.

Ako mačjim crnim repom trljate oči u oko, on će nakon nekog vremena nestati.

Ako u svojoj kući imate mačku ili mačku od 3 boje, dugo možete zaboraviti na siromaštvo i svađe. A ako trljate bradavicu repom mačke od 3 boje, ona će uskoro nestati.

Znakovi o mačkama i vremenu

Ako se životinja stalno sklupča u loptu i skriva nos u krznu, treba očekivati ​​jake mrazeve. 4

A ako sjedi leđima okrenut toploj peći ili grijalici, očekuju se niske temperature.

Ako se životinja cijelo vrijeme brčka i igra, očekujte kišu. Što je životinja aktivnija, to će pasti više oborina. Ako ljubimac leži s trbuhom prema gore – zagrijavanje.

Kao što vidite, nema ništa komplicirano u tumačenju ponašanja obiteljskog prijatelja. Glavna stvar je primijetiti promjene u ponašanju mačke na vrijeme.

Ali ne shvaćajte znakove previše ozbiljno. To su samo savjeti za osobu, a svatko za sebe odlučuje hoće li na njih odgovoriti ili ne.

Prethodno smo vam rekli kako odabrati savršenu nosiljku za svoju mačku.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki