Šupljiva, prozračna i mekana – pita pripremljena po ovom receptu potpuno je samodostatna.
Prema riječima stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arhipove, može se koristiti kao baza za kolače, jer se dobro slaže s pjenama i kremama.
Pečenje se priprema lako i jednostavno od sljedećih sastojaka:
- 1 jaje,
- 180 g šećera,
- 250 ml masne kisele pavlake,
- 160 g brašna,
- 3 žličice kakaa u prahu,
- 1 žličica sode.
Pomiješajte šećer, pavlaku i jaje i lagano umutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Sada dodajte brašno (obavezno ga prosijte), sodu i kakao i ponovno dobro promiješajte – to je sve, tijesto je spremno.
Pitu možete ispeći u multicookeru, prethodno namazavši zdjelu maslacem, koristeći način “Pečenje”.
Radit će i pećnica – zagrijte temperaturu na 180 stupnjeva i držite pitu u pećnici oko 40 minuta.
Nakon što je kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i malo ohladite, a zatim ga zamotajte u prozirnu foliju – ostavite da se potpuno ohladi u ovom obliku. Kao rezultat toga, kolači će ispasti još vlažniji.
Prethodno smo vam rekli kako dobiti jarko žuti žumanjak od kuhanih jaja.