Zašto ne možete početi hraniti bebu jabukama: postoje 3 dobra razloga za to

Jabuke nisu prikladne za prvo hranjenje. Međutim, neki ljudi (točnije naše bake) apsolutno su sigurni da biste trebali započeti dohranu s jabukama, jer sadrže korisne vitamine i mikroelemente.

Suvremene preporuke kažu da se prva komplementarna hrana sastoji od povrća, a zatim se mogu uvesti voćne kaše.

U ovom ćemo članku navesti razloge zašto jabuke ne mogu biti prva dohrana.

Nakon jabuke dijete neće htjeti jesti povrće

Glavna svrha komplementarne prehrane je upoznati bebu s različitim okusima i pripremiti njegovo tijelo za prijelaz na “odraslu” hranu. Jabuke sadrže puno prirodnih šećera (fruktoze) i imaju izrazito sladak ili slatko-kiseli okus koji djeca vole.

Stoga, nakon jabuka, dijete vjerojatno neće htjeti jesti ne manje zdravu, ali pomalo bljutavu brokulu, tikvice i cvjetaču.

Jabuke
Fotografija: © Belnovosti

Jabuke imaju malo proteina

Pravo vrijeme za uvođenje dohrane dolazi kada majčino mlijeko više ne zadovoljava potrebe rastućeg organizma bebe. Prije svega, beba treba proteine, koji su glavni građevinski materijal.

Sadržaj proteina, kao i masti, u jabuci je neznatan – oko 0,4 grama na 100 grama, dok ugljikohidrati čine gotovo desetinu.

Jabuke mogu izazvati alergije i gastrointestinalne smetnje

Crveno voće, iako rijetko, postaje alergen za dijete. Ako beba slabo dobiva na težini i sklona je rijetkim stolicama, nakon upoznavanja s jabukama situacija će se samo pogoršati – ovo voće može izazvati nadutost i pojačano stvaranje plinova, a kiselo voće, povrh svega, iritira želudac oblaganje.

Ranije smo vam rekli zašto ljeti ne biste trebali ostavljati dijete u zatvorenom automobilu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki