Ljeti se jelo broj jedan može nazvati kholodnik ili okroshka. Teško je reći koji je bolji.
Ali ovo nije jedino osvježavajuće jelo u vruće ljetno poslijepodne. Nudimo alternativnu opciju.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti hladnu i zdravu juhu od krastavaca i avokada.
Potreban:
- krastavci (svježi) 3 kom;
- avokado 4 kom;
- limun 1 komad;
- maslinovo ulje 3 žlice. l;
- vinski ocat (bijeli) 1 žlica. l;
- voda;
- začini po ukusu.
Kako kuhati
1. Avokado operite i ogulite od kore i koštice, a krastavcima odrežite koru.
2. Zatim sve krupno narežite ili odmah stavite u blender.
3. U gotovu smjesu dodajte sol i začine po ukusu, maslinovo ulje, limunov sok po ukusu, ocat i promiješajte.
4. Gotov gusti pire razrijedite ohlađenom prokuhanom vodom do željene gustoće, po potrebi ohladite i poslužite.
Ranije smo vam rekli kako pravilno pripremiti tijesto.