Limun ima poseban okus, zbog čega ga profesionalni kuhari često koriste u kuhinji.
Uz njihovu pomoć uvijek možete dodati neobične note sasvim klasičnim jelima i poznatim proizvodima.
Međutim, kako bi eksperimenti bili uspješni, prvo morate naučiti kako ih pravilno primijeniti, pojašnjava kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti.
Kako možete koristiti limun u kuhanju?
Savršena riža
Ako želite da vaš prilog od riže svaki put bude savršen, morate znati jedan trik. Stavite rižu u lonac, dodajte vodu i pričekajte da prokuha.
Nakon toga potrebno je dodati žlicu limunovog soka. Riža će svakako ispasti mrvičasta.
Za svježinu drugog voća
Ako volite voćne salate, obavezno dodajte malo limunovog soka. Zahvaljujući tome, ostale komponente mogu zadržati atraktivan izgled.
Odlične krumpirove palačinke
Ako ne želite da krumpir pocrni, dodajte malo soka od limuna. U ovom slučaju, jelo će ispasti ukusno i lijepo.
Ranije smo govorili o tome kako napraviti domaće začine od limuna.