Otkriveni najkorisniji začini za zdravlje mozga: dostupni svima

Konzumacija začina može utjecati na zdravlje mozga. Stoga biste trebali prestati gledati na papar ili cimet kao na arome.

Znati što vaš mozak voli ne samo da može poboljšati zdravlje vašeg mozga, već i poboljšati vaše pamćenje, koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Strani znanstvenici otkrili su koje začine treba uključiti u prehranu kako bi podržali zdravlje mozga.

Crni papar

Glavna komponenta koju papar unosi u mozak je tvar piperin. Poboljšava pamćenje, kognitivne funkcije i povećava aktivnost procesa koji se odvijaju u mozgu.

Cimet

Više je začin, ali to ne čini cimet ništa manje korisnim za mozak. Svakodnevnom konzumacijom možete spriječiti razvoj dijabetesa, normalizirati razinu šećera u krvi i smanjiti inzulinsku rezistenciju.

Začini
Fotografija: Pixabay

Đumbir

U ovom slučaju tlo. Gingerol koji sadrži je antioksidans i protuupalno sredstvo, poboljšava kognitivne funkcije, smanjuje rizik od upala i učinaka stresa.

Muškatni oraščić

Sadrži miristicin, tvar odgovornu za poboljšanje pamćenja i sprječavanje degeneracije živčanih puteva.

Kurkuma

Kurkumin je tvar koja djeluje protuupalno i antioksidativno. Ujedno, kurkuma je dobra i za jetru.

Ranije smo vam rekli kako naučiti probuditi se odmoran.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki