Da biste boršču dali “restoransku” bogatu boju, morate pripremiti repu na određeni način.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govori kako to učiniti.
Kako pripremiti repu za boršč
Prvo morate uzeti tamnu repu, ona bi vam trebala obojiti ruke.
Drugo, repa se prži odvojeno od ostalog povrća. Pod utjecajem alkalne i škrobne hrane (krumpir, mrkva, luk, kupus) pigment u cikli gubi boju.
Ciklu možete prvo popržiti uz stalno miješanje, zatim dodati juhu, poklopiti tavu poklopcem i malo pirjati.
Treće, ciklu morate kuhati ne duže od 15 minuta, inače će boršč postati smeđi.
Također je strogo zabranjeno dodavanje cikle u boršč na samom početku kuhanja.
Ranije je stručnjak rekao kako kuhati lijeni khachapuri.