Mljeveno meso je gotovo, ali želite napraviti kotlete?
Ne žurite u trgovinu! Meso, začudo, uopće nije neophodan sastojak.
Kotlete možete napraviti od… krumpira.
Osim toga, trebat će vam sljedeći proizvodi: brašno, maslac, jaje, sir.
Ako imate sve ovo, onda možete pripremiti posebne kotlete od krumpira, koji po svom okusu ni na koji način nisu inferiorni od mesnih kotleta.
Recept za nestandardno i ukusno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.
Recept za kotlete od krumpira
Uzmite pet krumpira, ogulite ih i skuhajte.
Zatim gotovo povrće “procesuirajte” gnječilicom za krumpir, dodajući žlicu maslaca.
Rezultat će biti pire, koji se mora “kombinirati” sa sljedećim sastojcima: naribani sir (50 grama), brašno (1-2 žlice), sirovo jaje (1 kom.), začinsko bilje.
Dobivenu masu treba malo posoliti.
Pripremljenu bazu treba zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na pola sata.
Čim to vrijeme istekne, potrebno je izvaditi tijesto iz hladnjaka, posuti stol brašnom i početi oblikovati kotlete.
Nakon toga preostaje samo ispeći dobivene “pakete” u tavi. Krajnji rezultat bit će rumeno, lijepo i nevjerojatno ukusno jelo.
Ranije su gurmanima govorili kako kuhati lijeni khachapuri.