Kako pripremiti za buduću upotrebu… jelirano meso: nešto novo – bit će zanimljivo svim domaćicama

Jellied meso može se pripremati ne samo za praznike – možete ga jesti svaki dan ako naučite kako pripremiti ovo jelo za buduću upotrebu.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je zamršenosti pripreme ukusnog želea od mesa, a također je rekla kako ga pripremiti u rezervi.

Kako kuhati jellied meso

Ako želite da juha i, shodno tome, žele od mesa budu prozirni, koristite dobro natopljeno meso tijekom procesa kuhanja.

Osim toga, ne zaboravite ukloniti nastalu pjenu tijekom kuhanja – to također treba učiniti za čišćenje juhe.

Zapamtite: što duže, to je ukusnije, pa kuhajte žele meso na laganoj vatri nekoliko sati. Neki ljudi čak radije to rade cijelu noć.

Aspik
Fotografija: © Belnovosti

Sol treba dodati na samom kraju kuhanja.

Nakon što je meso kuhano, pričekajte da se ohladi, a zatim ga odvojite od kostiju i narežite na velike komade – ova se opcija smatra mnogo ukusnijom od one u kojoj se predlaže meso proći kroz mlin za meso.

Od začina možete dodati crni papar i češnjak. Svi ostali začini bit će nepotrebni.

Kako pripremiti jellied meso za buduću upotrebu

Da bi se jelo dugo očuvalo, žele meso ulijte u prikladne posude i stavite u zamrzivač.

Kada poželite pojesti tanjur želea, odmrznite sadržaj posude, prokuhajte i pustite da se stvrdne.

Ranije smo govorili o tome kako kuhati pahuljastu rižu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki