Što kuhati s tikvicama: jedan od 20 recepata

Od tikvica se može pripremiti 20-ak i više ukusnih i zdravih jela. Češće se domaćice ograničavaju samo na palačinke ili pržene tikvice u tijestu.

Doznajmo što se još zanimljivo i novo može pripremiti od tikvica.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako napraviti kolače od tikvica.

Potreban:

  • tikvice 450 gr;
  • pileći file 100 gr;
  • svježe zelje 20-30 g;
  • luk (luk) 1 kom;
  • jaja 2 kom;
  • brašno 3 žlice. l;
  • sol, papar po ukusu,
  • biljno ulje za prženje.

Kako kuhati

1. Pripremite mljeveni pileći file ili koristite neki drugi gotov. Dodati mu sitno nasjeckani luk, sol i papar.

2. Zatim pržite mljeveno meso u tavi s malom količinom biljnog ulja, kada je spremno, prebacite ga u zdjelu, dodajte svježe začinsko bilje.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. Mlade tikvice naribajte, ocijedite od viška soka, dodajte nasjeckano začinsko bilje, jaja, sol, papar, te prosijte brašno. Može biti potrebno više ili manje. Ali tijesto ne smije biti jako gusto.

4. Zagrijte tavu, biljno ulje, rasporedite tijesto kako biste napravili palačinku.

Zatim rasporedite mljeveno meso na pola palačinke u tankom sloju, povlačeći se 1-2 cm od ruba.

5. Pržiti na srednjoj vatri, ne pokrivati ​​poklopcem, dok se donji dio palačinke od tikvica ne zapeče.

Zatim podignemo polovicu palačinke i pokrijemo dio mljevenim mesom, stisnemo rubove i pržimo dok ne porumene s obje strane.

Poslužite s kiselim vrhnjem ili drugim kremastim umakom. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako Olivier učiniti ukusnijim.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki