Confiture zvuči neobično i ukusno. Zapravo, ovaj se desert okusom razlikuje od običnog pekmeza jer se osim bobičastog voća i šećera koristi još jedan sastojak.
U vrijeme kada domaćice počinju s pripremama jagoda za zimnicu, vrijeme je da isprobate ovaj recept.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti konfituru od jagoda.
Potreban:
- jagode – 1,5 kg;
- šećer – 1,5 kg;
- voda – 100 ml;
- agar-agar – 40 gr.
Kako kuhati
1. Bobičasto voće oprati i odstraniti peteljke, nakon čega veće bobice narežemo na komade.
2. Uzmite lonac s debljim dnom, dodajte bobičasto voće, ulijte vodu i stavite kuhati na srednju vatru. Kad prokuha kuhajte još 10 minuta miješajući bobičasto voće.
3. Zatim pomiješajte agar-agar i 3 žlice šećera. Dodajte bobičastom voću i kuhajte još 3 minute uz miješanje pekmeza.
4. Nakon toga uspite preostali šećer, zakuhajte i kuhajte još 3 minute.
Vruće ulijte u sterilne staklenke i zatvorite ih poklopcima. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli kako ukusno ispeći mast.