6 sitnica za koje niste mislili da će vam uništiti odjeću

Čak i ako ne platite bogatstvo za komad odjeće i platite ga samo 10 ili 20 eura, želite da “živi” što duže jer znate ponekad i ono što ste jeftino dobili rasprodaja može postati omiljena Sve što trebate učiniti je držati ih uredno posloženima, no čak i ako ste to učinili, ponekad uništimo odjeću, a da toga nismo ni svjesni.

Kakva su ovo vremena? Otkrijte ih u nastavku:

1. Kad vješate džempere

Vuna se prelijeva kad je objesite, pa ako pogriješite i ne pospremite je u ladicu ili ormar, vidjet ćete da je tkanina na ramenima rahlija.

2. Perete svoje traperice mnogo puta

Možda svoje majice perete vrlo često, ali za traperice pravila su upravo suprotna. Čak i dizajneri velikih tvrtki preporučuju da ih ne perete tako često. Da ne spominjemo da biste potpuno zaboravili na sušilicu i glačalo.

3. Koristite vješalice od tanke žice

Znam da su vrlo jeftini, ali zašto ne platiti malo više i obaviti posao kako treba?

4. Ne vodite računa o grudnjacima

Ako ih već stavljate u perilicu, trebali biste se… vratiti ručnom pranju (iako mislim da će vaša mama to već znati). Ali nema razloga pustiti da se namače u vodi. Zato ih samo operite deterdžentom, isperite i objesite da se osuše.

5. Ne obraćate pažnju na etikete

Kada ste posljednji put plakali jer vam se omiljena vunena majica skupila u sušilici? Stoga svaki put kad kupujete novi komad odjeće, obavezno pogledajte etiketu.

6. Kad smotate čarape

To je trik koji radimo već dugo, ali ono što vjerojatno niste očekivali je da se guma oko njega može preliti.

boro

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki