Ne lijepe se, ne peru se i ukusne su: što tjestenina voli – 5 pravila za tjesteninu

Čini se da što može biti lakše od kuhanja tjestenine?

Međutim, mnogi ljudi to rade pogrešno. O glavnim pravilima za kuhanje tjestenine govori Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarica četvrte klase.

Kako pravilno kuhati tjesteninu

Prvo, tjestenina se voli kuhati u velikoj količini vode (litra vode na 100 grama tjestenine).

Drugo, tjestenina voli kipuću vodu. Tjesteninu stavljati samo u kipuću slanu vodu (10 grama soli na 100 grama tjestenine).

Treće, dugu tjesteninu ne treba lomiti, već polako spuštati u kipuću vodu, to će smanjiti vjerojatnost lijepljenja.

tjestenina
Fotografija: © Belnovosti

Četvrto, tavu s tjesteninom nemojte pokrivati ​​poklopcem. Također, tjestenina ne voli često miješanje.

Peto, tjestenina voli biljno ulje. U kipuću vodu dodajte žlicu ulja (na 4-5 litara vode), pa dodajte tjesteninu.

Ranije je stručnjak rekao kako kuhati lijeni khachapuri.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki