Što i u kojoj dobi možete davati bebi: idealno piće je voda, ali postoje i drugi

Voda je idealno piće za djecu bilo koje dobi. Međutim, ponekad roditelji žele svojoj bebi ponuditi nešto zanimljivije i ukusnije.

Evo nekoliko opcija pića za djecu.

Kompoti i voćni napici

Kompoti i voćni napitci od voća i bobica mogu se ponuditi bebama od osam mjeseci. Dnevni unos pića za jednogodišnje dijete je 100 ml.

Prilikom pripreme napitaka nemojte koristiti šećer te citruse i egzotično voće.

Biljni čajevi (za djecu)

Želite li svoju bebu počastiti biljnim čajem, kupite poseban napitak za djecu i slijedite upute na pakiranju. Osim toga, prije početka korištenja svakako se trebate posavjetovati s liječnikom.

sokovi
Fotografija: © Belnovosti

Neki se čajevi mogu davati već s četiri mjeseca. Beba od godinu dana može popiti do 100 ml biljnog čaja dnevno.

sokovi

Nakon uvođenja svih glavnih vrsta komplementarne hrane, bebi se može ponuditi sok – u pravilu se to događa oko osmog mjeseca.

Preporučuje se započeti s pročišćenim sokovima, poput jabuke i kruške, a zatim postupno uvoditi kašaste sokove koji su zdraviji. Sok od citrusa treba dati posljednji.

Prije nego što djetetu date sok, bolje ga je razrijediti vodom do pola. Nemojte prekoračiti dozu od 100 ml dnevno dok dijete ne navrši godinu dana.

Ranije smo govorili o tome zašto se djeca moraju dugo stavljati u krevet.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki