Nije prikladno za večeru: zašto je bolje jesti krumpir ujutro – jednostavno objašnjenje

Među gurmanima ima puno ljubitelja krumpira.

I nema ništa loše u takvoj kulinarskoj sklonosti.

Naprotiv, proizvod se može sigurno uključiti u prehranu, jer je krumpir zdravo, hranjivo i ukusno povrće.

Istina, preporučljivo je obratiti pozornost na nekoliko važnih točaka. Prije svega, ne smijemo zaboraviti na umjerenost.

Drugo, krumpir treba rjeđe pržiti: bolje ga je kuhati ili peći.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Treće, noćurak je preporučljivo konzumirati u prvoj polovici dana. Ne biste trebali kuhati krumpir za večeru.

Zašto krumpir nije prikladan za večernji obrok

Znatan udio ugljikohidrata, visok sadržaj kalorija za povrće i visok glikemijski indeks čine krumpir neprikladnim za večeru.

Noćurak je najbolje konzumirati u prvoj polovici dana.

Krompir za doručak ili ručak dobar je izbor. Ali ne biste trebali napraviti večeru od “krumpira”, unatoč ogromnoj popularnosti ove opcije obroka.

Često ignoriranje pravila prepuno je povećanog opterećenja gastrointestinalnog trakta prije spavanja, kao i pojave prekomjerne težine.

Ranije je postalo poznato koje su krastavce zdravije jesti – svježe ili slane.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki