Jednostavni trikovi za odjeću bez bora i dvokomponentni sprej koji će vam odvezati ruke

Riješite se zgužvane odjeće bez potrebe za glačanjem uz nekoliko jednostavnih savjeta stručnjaka. Također, DIY sprej s 2 sastojka pomaže uštedjeti vrijeme i učiniti da vaša odjeća izgleda besprijekorno, bez napora.

2-komponentni sprej za odjeću bez gužvanja bez glačala
Jason Higgs, viši strateški pregovarač za ponudu za Bountii i stručnjak za pranje rublja, podijelio je svoje tajne i savjete za odjeću bez gužvanja. Sprej možete jednostavno napraviti od sastojaka koje već imate kod kuće, savjetuje stručnjakinja.

“Sve što trebate učiniti je dodati čajnu žličicu omekšivača za rublje ili regeneratora za kosu u prokuhanu ili destiliranu vodu i pomiješati ih u bocu s raspršivačem – tako je jednostavno”, rekao je Higgs.

Nakon što pripremite sprej, sve što trebate učiniti je lagano poprskati naborana područja i pustiti da se odjevni predmet osuši nekoliko minuta. Higgs preporučuje oprez s prskanjem jer je dovoljna mala količina. Pretjerano prskanje može rezultirati dugim vremenom čekanja na sušenje.

Alternative da se riješite izgužvane odjeće
Još jedna jednostavna tehnika je objesiti izgužvanu odjeću u kupaonicu dok se tuširate. Dok se opuštate u vodi, topla para će vašu odjeću riješiti neželjenih bora. Ova tehnika pomaže vam uštedjeti vrijeme umjesto glačanja satima.

Higgs predlaže da oni koji isprobaju ovaj savjet “pobrinu se da su sva vrata i prozori u kupaonici zatvoreni kako bi se nakupilo što više pare.”

Treći način da se riješite bora je korištenje mokrog ručnika. Položite svoju odjeću na ravnu površinu. Pronađite ručnik dovoljno velik da pokrije cijeli odjevni predmet i lagano ga navlažite tako da bude vlažan na dodir, ali da ne kaplje. Stavite ručnik izravno na odjevni predmet i pritisnite rukama, izravnavajući nabore.

“Kada smočite ručnik, koristite toplu vodu. Toplina će pomoći da nabori lakše izađu”, savjetuje Higgs. Nakon što nabori nestanu, odjeća se može sušiti na zraku.

Alternative
Para iz kuhala za vodu

Higgs predlaže da kuhalo za vodu postavite dok radi tako da para bude usmjerena na odjeću koja visi. “To možete učiniti tako da ga držite ispod i pustite da se para diže prema naboranim područjima. Samo pazite da kuhalo za vodu ne držite preblizu odjeće i nosite rukavice za zaštitu od topline kako biste izbjegli opekline,” rekao je stručnjak.

Sušilica s mokrom krpom

Stručnjak je objasnio da će isti učinak imati vlažna krpa stavljena u sušilicu s izgužvanim odjevnim predmetom na visokoj temperaturi 10 minuta. Međutim, oni koji isprobaju ovaj trik trebali bi koristiti mjerač vremena. “Ključ uspjeha s ovom metodom je skinuti odjevni predmet odmah nakon deset minuta, kako ne bi stagnirao u sušilici, jer će to ponovno izazvati bore”, dodala je.

.enikos.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki