Kako kuhati mesne okruglice u marokanskom stilu: što je posebno u njima

Kuhinja Maroka je možda egzotična, ali to ne znači da su jela teška za pripremu.

Na primjer, mesne okruglice prema receptu marokanskih kuhara može pripremiti svaka domaćica na cijelom postsovjetskom prostoru.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica četvrtog razreda i pekar, ispričala je kako kuhati hrskave mesne okruglice u marokanskom stilu.

Potreban:

  • mljeveno meso (janjetina) – 250-300 g;
  • jaja – 2 kom .;
  • luk – 1 kom .;
  • krumpir – 1 kom .;
  • sol i crni papar na okus;
  • biljno ulje za prženje;
  • svježe zelje (peršin);
  • brašno – 1/4 šalice.

Kako kuhati

1. Krompir je potrebno oguliti i skuhati dok ne omekša, zatim naribati i pomiješati sa mljevenim mesom.

2. Luk ogulite i sitno nasjeckajte, dodajte u mljeveno meso.

Mljeveno meso
Fotografija: © Belnovosti

3. Zelje nasjeckajte i dodajte u pripremu zajedno s razmućenim jajetom.

4. Mljeveno meso oblikujte u okruglice, malo spljoštite radi lakšeg pečenja, panirajte u brašnu i spremno je za kuhanje.

5. Zagrijte biljno ulje u tavi i pržite mesne okruglice s obje strane dok ne porumene. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli koje “tajne” sastojke dodati mljevenim kotletima.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki