Žohari: 7 prirodnih načina da se riješite njihove prisutnosti

Žohari će, kažu, preživjeti nuklearnu katastrofu. Teško da ćemo to ikada potvrditi, ali ono u što možemo biti sigurni je da su žohari veliki i uporan problem za većinu domova, posebno u gradovima.

Postoje, međutim, jednostavni i potpuno prirodni načini da se riješite žohara kod kuće, bez upotrebe kemikalija, koje štete vašem i zdravlju vaše djece.

1. Borna kiselina

To je popularan domaći mamac za ubijanje žohara. Pomiješajte jedan dio borne kiseline u prahu s jednim dijelom bijelog brašna i jednim dijelom šećera. Dobro izmiješajte dok ne napravite pastu poput tijesta. Kuglice od ovog tijesta stavljajte u razne dijelove kuće gdje ste primijetili da su često posjećene.

Brašno i šećer u smjesi privući će žohare, a borna kiselina će ih ubiti.

Također možete napraviti sličan mamac u omjeru 1 dijela borne kiseline, 1 dijela kakaa i 2 dijela bijelog brašna.

Nastavite koristiti mamac najmanje dva tjedna kako biste bili sigurni da su svi žohari nestali.

OPREZ: Ovu mješavinu držite podalje od djece i kućnih ljubimaca jer je vrlo otrovna.

2. Šećer i soda bikarbona

Možete napraviti mješavinu jednakih dijelova sode bikarbone i šećera i “posuti” ju blizu mjesta gdje ste primijetili žohare u svom domu. Oni koji su hranjeni ovom mješavinom umiru jer soda bikarbona reagira s njihovom želučanom kiselinom i uzrokuje njihovo “pukanje”.

3. Otopina sapuna

Možete koristiti obični sapun za kupanje kako biste se riješili žohara. Pripremite mješavinu sapuna i vode (s dovoljno sapuna) i poprskajte je izravno na njih. Većina će odmah umrijeti, jer otopina zatvara pore kroz koje dišu.

4. Lovorovo lišće

Lovorovo lišće je aromatično lišće koje se uglavnom koristi u indijskoj kuhinji. Imaju pikantnu, ali lijepu aromu. U prahu (osušeni) listovi lovora možete staviti u blizini gnijezda i na drugim mjestima gdje žohari često žive. Miris će privući žohare i žohari će radije napustiti vaš dom bez da ih morate ubiti.

5. Otopina amonijaka

Dodajte dvije šalice amonijaka u kantu punu vode i ovom otopinom isperite kuhinjski sudoper i sve oluke po kući. Miris amonijaka otjerat će žohare. Ponovite ovaj “trik” jednom tjedno.

6. Paprika, češnjak i luk

Napravite mješavinu žlice kajenskog papra u prahu, režnja češnjaka i otopljenog luka u litri vode. Neka odstoji sat vremena. U ovu mješavinu dodajte jednu žlicu tekućeg sapuna i nanesite na sva mjesta u vašem domu gdje su česti žohari. Miris smjese će ih natjerati da pobjegnu.

7. Krastavac

Uzmite aluminijsku limenku i u nju stavite kore ili komadiće krastavaca. Ostavite cijelu noć. Sok od krastavca će reagirati s aluminijem u limenci i proizvesti miris koji žohari ne podnose.

Izvor: in.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki