Otkriven recept za idealnu marinadu za roštilj i imenovane najgore opcije za ljeto

Meso pečeno na ugljenu treba biti sočno i mekano, za što se koristi marinada.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrtog razreda, ispričala je kako pripremiti savršenu marinadu, kao i koje je recepte najbolje ostaviti po strani za ljeto.

Za početak, kuhar nam je savjetovao da tijekom vruće sezone zaboravimo na marinade na bazi majoneze, kiselog vrhnja i drugih fermentiranih mliječnih proizvoda.

U ovom okruženju bakterije se mogu aktivno razmnožavati, što može dovesti do trovanja hranom.

Savršena marinada

Ovo se smatra klasičnim receptom za začinjavanje mesa za roštilj, koji je poznat svakom sovjetskom turistu.

šašlik
Fotografija: © Belnovosti

Za pripremu koristite:

  • ocat;
  • lovorov list;
  • crni papar;
  • papar u zrnu;
  • sol;
  • mineralna voda.

Dakle, za 750 grama mesa trebat će vam 125 ml mineralne vode i 1 žlica. l. ocat.

Luk, začini i začini mogu se dodati po ukusu.

Preporuča se marinirati meso navečer tako da prođe najmanje 12 sati prije pečenja.

Ranije smo vam rekli na čemu kuhati prosenu kašu – na vodi ili mlijeku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki