Ovako kuhari pripremaju heljdu: nemojte je kuhati zasebno u loncu – ispada da je jednostavna, brza i ukusna

Dodavanjem određenih sastojaka u heljdu možete je pretvoriti u pravo kulinarsko remek-djelo.

Recept za ukusnu heljdu s povrćem i šampinjonima ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Kako kuhati ukusnu heljdu

Za 200 grama heljde trebat će vam tri male glavice luka, jedna veća mrkva, jedna slatka paprika i 250 grama šampinjona.

U loncu pirjajte luk, mrkvu i papriku, dodajte gljive, sol i začine, pržite 7-8 minuta.

Izvadite lonac, na vrh izlijte opranu heljdu, poravnajte je lopaticom, dodajte 400 ml vode (dvije čaše vode na jednu čašu žitarica).

heljda
Fotografija: © Belnovosti

Zatim stavite posudu u pećnicu na pola sata na 180 stupnjeva.

Pecite bez poklopca prvih 20 minuta, zatim pokrijte poklopcem ili folijom i ostavite u pećnici još 10 minuta.

Ranije je stručnjak rekao kako zamijeniti krumpir u boršču.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki