Plijesan na zidovima: Kako je ukloniti

Plijesan je problem koji može uzrokovati zdravstvene probleme te narušiti teksturu i izgled zidova.

U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih načina na koje ćete do savršenstva očistiti plijesan sa svojih zidova:

Upotreba bijelog octa: Ocat je vrlo snažno prirodno sredstvo protiv gljivica i dezinfekcije koje će vam pomoći u čišćenju plijesni sa zida. Pomiješajte ga s vodom u raspršivaču u omjeru 1:1 i poprskajte pljesnivu površinu. Ostavite da djeluje oko pola sata, a zatim obrišite vlažnom krpom.

Upotreba izbjeljivača: Izbjeljivač ima svojstva protiv gljivica pa se njegova uporaba smatra prikladnom za uklanjanje plijesni. Pomiješajte ga s vodom u raspršivaču u omjeru 1:3 i pošpricajte površinu na kojoj se pojavila plijesan. Ostavite izbjeljivač da djeluje nekoliko minuta, a zatim ga očistite vlažnom krpom.

Koristite antiseptičke maramice: Antiseptičke maramice impregnirane su etilnim alkoholom, što ih čini učinkovitim u uklanjanju plijesni.

Korištenje deterdženta s prirodnim sastojcima: Postoje i deterdženti s prirodnim sastojcima poput sode bikarbone koji mogu pomoći u uklanjanju plijesni. Pomiješajte ove sastojke s vodom kako biste dobili prirodno sredstvo za čišćenje i očistite plijesan krpom.

Nakon što ste očistili problematična mjesta sa zidova, pobrinite se da vaš prostor bude dobro prozračen. U suprotnom postoji velika vjerojatnost da će se plijesan ponovno razviti na zidovima zbog velike vlage.

Također je važno identificirati i ukloniti izvor plijesni. Tako ćete spriječiti da se ponovno pojavi.

izvor: spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki