Desertni džem-žele od višanja: nepojedeni pripravak – kako se priprema korak po korak

Mnoge domaćice jedva čekaju da trešnje sazriju kako bi se mogle opskrbiti ukusnim pripravcima od ove bobice.

Džem-žele, čiji je recept podijelila kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, pokazalo se da nije dosadan. U njemu se jasno osjeća okus bobičastog voća, a nakon jela ostaje ugodan okus.

Povrh toga, proces kuhanja nije nimalo problematičan. Trebali biste početi s pripremom potrebnih sastojaka. Trebat će vam naravno trešnje. Ostali proizvodi koji su korisni po kilogramu bobica su:

  • 700 g šećera;
  • 100 ml kuhane vode;
  • 25 g želatine.

Višnje sortirajte i operite, izvadite im koštice i stavite u duboku zdjelu. Bobice treba prekriti šećerom i ostaviti 5-8 sati.

Nakon toga lagano promiješajte višnje ili samo protresite zdjelu ako nema puno bobičastog voća.

Trešnja
Fotografija: © Belnovosti

Otopiti želatinu u hladnoj prokuhanoj vodi. Posudu s trešnjama stavite na vatru i prokuhajte. Smanjite vatru i pirjajte oko 10 minuta, redovito skidajući pjenu koja se pojavi na površini.

Pred kraj kuhanja dodati želatinu razmućenu u vodi i promiješati.

Gotov džem-žele stavite u čiste, sterilizirane staklenke i zatvorite čepovima (možete ih zarolati). Staklenke preokrenite, zamotajte i ostavite dok se potpuno ne ohlade. Ovaj pripravak treba čuvati u hladnjaku ili podrumu.

Prethodno smo vam rekli što dodati jajima za pahuljasti omlet.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki