Kako kuhati PP kebab: jesti ukusno i izgubiti težinu u isto vrijeme

Rekreacija na otvorenom bez roštilja smatra se nepotpunom.

Ali što učiniti ako ste čvrsto odlučili smršavjeti, a sočni i ukusni komadi mesa samo traže da ih stavite u usta?

Dovoljno je mudro pristupiti pripremi jela – kao rezultat dobit ćete kebab s umjerenim udjelom kalorija i niskim udjelom masti i kolesterola.

Birajte dijetalno meso

Vaša opcija je meso, koje je bogato proteinima i malo masti. Ovaj zahtjev ispunjavaju puretina, piletina, kunić i teletina. Takvo meso je lakše probavljivo i bolje se apsorbira.

Pripremite niskokalorične marinade

Umjesto u majonezi, marinirajte meso u grčkom jogurtu sa začinima i soli po ukusu.

šašlik
Fotografija: © Belnovosti

Zdrava marinada može se pripremiti i od soka od limuna – kao rezultat toga, kuhani kebab će ispasti mekan i sočan. U sok od limuna dodajte maslinovo ulje, češnjak i začine kako biste savršeno istaknuli okus mesa.

Koristite povrće

Tradicionalni ćevap se pravi od mesa, ali ne treba odustati od povrtne verzije ovog jela.

Kao prilog poslužite pečene rajčice, paprike, patlidžane i tikvice uz marinadu od maslinova ulja, limunova soka, soli i začina.

Ranije smo odgovorili na pitanje možete li piti kefir na dijeti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki