Rena odgovara: Zabrinuta sam zbog ponašanja mog sina…

Ali kakvo je to loše ponašanje sina i što bi trebao učiniti?

Njena priča kakvu sam danas izdvojio

Dobra večer. Imam sina od 9 godina i zabrinjava me njegovo ponašanje. Kad su mu se obratili rođaci, poznanici, stranci, ponekad se nije javljao, a ponekad je odgovarao monolozima. Ni s bakom i djedom ne razgovara kao dijete. Općenito, dijete je ravnodušno prema svemu, ne uzbuđuje se oko ničega, ne pokazuje emocije, kao da je apstraktno i živi u svom svijetu. U školi, kad god mu učitelj nešto natukne ili primjeti, dijete opet odbija ići u školu. Sada ga je učiteljica naučila i ide s tim da nemamo problema. On nema prijatelja. Cijeli dan želi biti kod kuće i baviti se tabletom. Kao studentu dosadno mu je čitanje i osrednji je učenik.

OD – Marija

Organizirajmo raspravu

Razumijem zabrinutost.?

Nešto od onoga što kažete predstavlja veliki dio današnje školske djece: nezainteresiranost za uspostavljanje odnosa s bakama i djedovima (zbog različitih uvjeta veza u usporedbi s proširenom obitelji iz prošlosti), vezanost za tablet (zbog prodora tehnologija i njezina ovisnost) osrednjost škole (zbog propalog sustava).

Postoje drugi koji su nešto neobičniji: odsutnost prijatelja, odsutnost komunikacije/izražavanja osjećaja ili nedostatak entuzijazma za nešto (sigurno? čak ni za ono što vidi na tabletu?). Samo bi razvojni stručnjak mogao valjano odgovoriti na njih. Sve dok škola nije uputila dijete na procjenu nadležnog KEDASY-a, termin možete besplatno zakazati na pojedinačne brojeve telefona ovisno o području. Tamošnje povjerenstvo koje čine socijalna radnica, dječji psiholog i odgajatelj će vas prosvijetliti kako postupiti, čak i ako treba intervencija. Ipak, vjerujem da nećete čuti ništa šokantno.

Izvor: ampa.lifo.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki