Koje se biljke mogu koristiti za pripremu zelene fermentacije: ne bilo koje

Mnogi ljetni stanovnici koriste zelenu fermentaciju kako bi održali produktivnost biljaka i ljepotu cvijeća.

Ali rezultati korištenja ovog gnojiva nisu isti, a sve zato što pri pripremi prehrambenog sastava vrijedi zapamtiti određene suptilnosti.

Što možete staviti u bocu za zelenu fermentaciju?

Bolje je pripremiti zeleno gnojivo iz nekoliko komponenti, jer je kemijski sastav različitih biljaka različit.

Jedna od najboljih komponenti smatra se kopriva, koja povećava tonus biljaka i time potiče njihov rast.

Za plodnost tla i buđenje mikroorganizama korisne su i druge biljke poput kamilice, gaveza, pastirske torbice, vrtoglavice i stolisnika.

Rusa
Fotografija: © Belnovosti

Na popisu najpristupačnijih i najkorisnijih biljaka za zelenu fermentaciju nalaze se i maslačak, drvored, konjska kiselica, pšenična trava, listovi paprati, ogrozd, preslica i čičak.

Maslačak treba staviti zajedno s korijenjem, jer sadrži puno kalija i elemenata u tragovima. Paprat često raste u vrtovima ili šumama, a njeni listovi sadrže cink i magnezij. Preslica je, pak, bogata kalcijem i magnezijem.

Zajedno s drugim korovima, također je vrijedno dodati celandin u biljku za zelenu fermentaciju u količini od 10-20% zelene mase.

Ranije smo vam rekli što prijeti patlidžanima početkom srpnja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki