Ovaj trik duže održava svježinu banana

Gdje čuvate svoje banane? Većina ih ljudi, međutim, stavi u zdjelu s voćem bez imalo razmišljanja, no zapravo je to jedno od najgorih mjesta za njihovo pohranjivanje.

To je zato što mnoga voća proizvode hormon koji se zove etilen, koji im pomaže da sazriju i postanu slađi, međutim, također uzrokuje brzo kvarenje voća ako se mnogo voća skladišti zajedno.

Kako održati svježinu banana, prema kuharu

Stoga je najbolje držati banane na kuhinjskom pultu odvojeno od drugog voća, jer proizvode mnogo plina etilena, ali će se pokvariti nakon samo nekoliko dana ako ih držite pored drugih banana.

Međutim, kuharica i autorica kuharica Rose Reisman podijelila je svoje savjete kako banane održati svježima puno dulje. Kao što je rekla u svom TikTok videu: “Koliko puta smo kupili banane i nakon nekoliko dana bile su točkaste i smeđe? Dobre su za slatkiše i za zamrzavanje, ali ne i za jelo. Dakle, evo savjeta: možete uzeti banane – po mogućnosti ne sve zajedno, već jednu po jednu – i zamotati ih u plastičnu foliju. To sprječava da plinovi etilen prodru u bananu, čime se odgađa sazrijevanje.” U nastavku videa chefica pokazuje kako točno ona sama radi proces.

Ali kako trik funkcionira?

Banane proizvode plin etilen kroz peteljku, a omot stvara barijeru koja zadržava plin na izvoru i sprječava ga da utječe na ostatak banane.

Film će značajno usporiti proces zrenja i produžiti rok trajanja banane za nekoliko dana.

Kao što je kuhar rekao: “Držite omot na banani dok ne budete spremni jesti. Na taj će se način zadržati oko 4 do 5 dana dobrog izgleda i izvrsnog okusa.”

Njezini obožavatelji bili su oduševljeni: “Stvarno radi!”

Mnogi su se brzo osvrnuli na Rosein štos i istaknuli kako su ga isprobali i uspjelo je. “Stvarno djeluje! Sjajan savjet!” napisao je jedan, dok je drugi komentirao: “Radim to godinama i održava ih svježima”, a treći je dodao: “I ja to radim s folijom i isto radi.”

Izvor: bovary.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki