Kako pravilno ukloniti izdanke češnjaka da ne utječu na berbu češnjaka: jedini siguran način

Sredinom – krajem lipnja na gredicama sa zimskim češnjakom počinju se pojavljivati ​​izdanci, odnosno cvjetni izdanci koje je potrebno ukloniti.

Danas ćemo vam reći kako pravilno izvesti ovu operaciju.

U pravilu, trebali biste početi uklanjati izdanke češnjaka sredinom lipnja, ali bolje je usredotočiti se na njihovu veličinu. Pričekajte da strelice dosegnu visinu od 15 centimetara kako ne biste morali dva puta bacati magiju preko kreveta.

Također ne biste trebali odgoditi uklanjanje: u ovom slučaju, biljka će trošiti svoju energiju na strelice i neće vas moći zadovoljiti plodovima.

Vrijeme je također važno: najbolja opcija je jutro suhog i sunčanog dana.

Češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Strelice treba ukloniti na razini izlaza iz cijevi, a svaki ljetni stanovnik sam bira kako to učiniti.

Najčešće se jednostavno režu škarama na udaljenosti od 1-2 cm od baze. Ne možete ga izvući – najvjerojatnije ćete oštetiti korijen ili stabljiku biljke.

Nakon uklanjanja izdanaka, češnjak se može hraniti kalijevim gnojivom, na primjer, drvenim pepelom ili kalijevim sulfatom.

Ne biste trebali ukloniti sve strelice odjednom; ostavite nekoliko za reprodukciju. Osim toga, biljke sa strelicama služe kao pokazatelji zrelosti češnjaka: kada kapice s lukovicama počnu pucati, to znači da je vrijeme za berbu češnjaka.

Ranije smo vam rekli kako zaštititi jagode od puževa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki