Jeste li se možda susreli sa situacijom da umjesto mirisnih prženih krumpirića u tavi dobijete neuglednu smjesu sa zagorenim i mokrim dijelovima koja ni izdaleka ne liči na pržene krumpiriće?
Prema kuharici Juliji Arhipovoj, stručnjakinji internetske publikacije BelNovosti, to može biti zbog pogrešaka koje jelo čine neukusnim i neuglednim.
Prvo, krumpir se ne smije pržiti odmah nakon što ste ogulili gomolje. Potrebno ju je narezati i držati u hladnoj vodi najmanje pola sata da se riješi škroba.
Nakon toga, gomolji se moraju staviti na papirnate ručnike kako bi upili višak tekućine.
Druga greška je loše zagrijana tava. Zapamtite: krumpir narezan na kockice stavljajte tek kad je ulje maksimalno zagrijano.
Što bi još moglo poći po zlu? Krumpir se pretvara u kašu ako ga tijekom kuhanja prečesto promiješate – dovoljno je samo 3-4 puta.
Zaključno, odgovorit ćemo na pitanje koje zabrinjava mnoge domaćice početnice: isplati li se krumpir pokriti poklopcem tijekom prženja ili možete bez njega.
Ovisi o vrsti krumpira – ako se brzo kuha, onda poklopac nije potreban, sorta je “dugotrajna” – ne možete bez poklopca.
Ranije smo vam rekli što dodati kada pržite ribu tako da ima hrskavu zlatnu koricu.